Nieuws

Microsoft brengt Surface Pro ‘voor eind mei’ naar Benelux

Microsoft brengt zijn krachtige Windows 8-tablet, de Surface Pro, binnen de maand naar Belgische en Nederlandse winkels, tezamen met nog zeventien andere landen.

De Surface Pro is, zo op het eerste oog, de tweelingbroer van de Surface RT, die Microsoft afgelopen februari aan deze kant van de oceaan begon te verkopen.

Maar er zijn aanzienlijke verschillen tussen de twee, zoals een Intel Core i5-processor, Full HD-display en aansluiting voor Mini DisplayPort, wat de Surface Pro feitelijk tot een toestel maakt dat kan wedijveren met sommige ultrabooks.

Bovendien draait de tablet met het opvallende vastgeklikte toetsenbord op Windows 8, waardoor je ook traditionele x86-software op het toestel kan draaien.

De wereldwijde lancering van de Surface Pro, die begin februari in Amerika op de markt kwam, is tot nu geplaagd door vertragingen. Niet alleen had Microsoft problemen om de uitvoering met 128 GB opslag op voorraad te houden, maar heeft de tablet tot nu toe nog maar in één van de zeven landen gelanceerd die als tweede aan de beurt zouden komen.

Op zijn blog zegt het bedrijf nu dat de Surface Pro “voor het einde van mei” in 19 landen zal uitkomen, waaronder Nederland, België en Luxemburg. Het breidt daarnaast ook de distributie uit van de Surface RT, de ARM-tablet met ‘Windows 8 light’ die vooralsnog met gemengde gevoelens is ontvangen.

Microsoft heeft nog geen prijzen bekend gemaakt, maar de verwachting is dat de kleinste uitvoering van Surface Pro (zonder toetsenbord en 64 GB opslag) tussen de 800 en 900 euro gaat kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business