Nieuws

Helft bedrijven op Windows 7, kwart op XP

Windows 7 is bij de helft van de Belgische bedrijven het belangrijkste besturingssysteem. Een kwart werkt nog hoofdzakelijk met Windows XP. Dat blijkt uit onderzoek van Smart Business Strategies, naar aanleiding van het ICT-Jaarboek.

Windows 7 is bij de helft van de bedrijven het belangrijkste besturingssysteem. Had Windows 7 drie jaar geleden nog amper 9 procent marktaandeel, dan is dat vandaag 49 procent. Een stevige opmars dus. 

Of Windows 8, het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, even goed zal doen, is nog maar de vraag. Momenteel maakt het bij 8 procent van de bedrijven de dienst uit, goed voor de derde plaats. De tweede stek is voor Window XP, dat qua gebruikers sterk daalt. Toch baseert ruim één bedrijf op vier zich nog altijd op XP, en dit ruim tien jaar na de lancering van dit besturingssysteem.

Windows 7, 8 of XP? Windows blijft in elk geval heer en meester op de bedrijfs-pc. Alleen de kleine kmo ziet Apple echt als een optie.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Smart Business Strategies, naar aanleiding van het ICT-Jaarboek. Smart Business werkte hiervoor samen met InSites Consulting.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business