Nieuws

Security policy hoog op de agenda

Bedrijven investeren minder in security producten, maar besteden dan weer wel meer aandacht aan het uitwerken van een security policy. Ze doen ook meer een beroep op een extern adviseur. Dat blijkt uit onderzoek van Smart Business Strategies, naar aanleiding van het ICT-Jaarboek.

In verhouding met vorig jaar doen ook meer bedrijven een beroep op een extern adviseur (45 procent dit jaar versus 40 procent in 2012
en 35 procent in 2011). Dat advies komt dan vooral van een onafhankelijke consultant, zeker bij grotere bedrijven.

De onafhankelijke consultant wint, in vergelijking met de vorige jaren, aan belang. Bij kleinere bedrijven is de veiligheidsadviseur vaak hun pc-dealer, bij middelgrote bedrijven vaak hun IT-dienstenleverancier.In verhouding zijn er minder investeringen in producten of technologie in vergelijking met de voorbije jaren. Maar er gaat dan weer wel meer aandacht naar de omkadering, zoals het uitwerken van een security policy. Vooral bij de grotere bedrijven komt die security policy op de agenda. Bij de hele grote bedrijven is ‘security in de cloud’ dan weer de topprioriteit.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Smart Business Strategies, naar aanleiding van het ICT-Jaarboek. Smart Business werkte hiervoor samen met InSites Consulting.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business