Nieuws

Views on it : TECH DATA

[Partner info] Welke trends ziet u in de IT-sector, vandaag en morgen?

De transformatie van pc/notebooks naar smartphones/tablets. Consumenten gaan voor tablets en bedrijven stellen vervangingsinvesteringen van hun pc-park uit.  Het virtualisatiesegment genereert minder projecten.  De bouw van datacenters compenseert maar ten dele, want deze investeringen gebeuren vaak buiten ons land. Tot slot is er de inkrimping van de printermarkt.

Patrick Steenssens, Country Manager Tech Data Belux

 

Hoe speelt uw bedrijf in op deze trends?

Tech Data rolt al meer dan 5 jaar zijn diversificatiestrategie met succes uit. In deze afgelopen jaren slagen we erin de nieuwe markten verder te laten groeien met onze Collection of Specialists (Azlan (Enterprise Computing), Maverick (AV),  Datech (Autodesk), Tech Data Mobile (Mobility & Telecom) en Triade (Consumer Electronics). In elk van deze segmenten behalen we een substantiële groei die de achteruitgang in pc’s en printers voor het grootste gedeelte compenseert.

 

Zullen cloud computing en/of nieuwe mobiele toestellen de rol van IT veranderen? En zo ja, hoe?

Het is duidelijk dat zowel cloudcomputing als mobiel werken 2 cruciale drijfveren zijn van het gewijzigde IT-model. Het is echter wel frappant dat het klassieke IT-kanaal deze trends langzamer aanneemt dan gehoopt. Een grote groep heeft al belangrijke stappen gezet, maar ik vind de groep die “nog even wacht” net iets te groot. Ik maak me zorgen dat het voor een aantal te laat is om hun wagonnetje nog aan de trein te hangen.  Ik voorzie dat in de komende 6 kwartalen verschillende partijen afhaken of kiezen voor consolidatie. Hopelijk leidt dit niet tot teveel faillissementen.

Ik zie wel dat een aantal vendors de juiste stappen zetten om deze transformatie te begeleiden en de trends aanwenden om meer business naar zich toe te trekken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business