Nieuws

In welke technologie investeren bedrijven?

Hardware is het domein waar bedrijven het meest in willen investeren. Software en externe diensten volgen op enige afstand.

Hardware is het domein waar bedrijven het meest in willen investeren. De meeste bedrijven hebben plannen om in laptops te investeren, maar toch is de desktop-pc alllesbehalve afgeschreven. Opvallend is dat dubbel zoveel bedrijven in tablets willen investeren dan in smartphones.

Naar analogie met de topprioriteit van de computer- en Office-omgeving, staat ook de software hiervoor bovenaan in deze categorie. Al doet ook document management het erg goed inzake investeringsplannen, want van de middelgrote- tot grote bedrijven wil bijna één op vier erin investeren.

Softwareontwikkeling is het domein dat bedrijven het liefst uitbesteden. Dat willen ze ook blijven doen in de toekomst, samen met het onderhoud van applicaties.

Investeringen in telecom & netwerken gaan in eerste instantie naar de infrastructuur, vervolgens naar de diensten en daarna naar de applicaties. Al investeert van de grote bedrijven één op vijf in videoconferencing.

De klasieke drievuldigheid in security (antivirus, anitspam of firewall) staat bovenaan bij de investeringen, al staat ook het uitwerken van een security policy opvallend hoog in de lijst. Van de grote bedrijven investeert één op vier in security in de cloud.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business