Nieuws

Vijf hybride IT-profielen die u in 2014 nodig hebt

Bedrijven zoeken al lang niet meer naar hypergespecialiseerde IT'ers. In 2014 hebben ze werknemers met multidimensionele talenten nodig. Welke vijf hybride IT-rollen bepalen of u in 2014 competitief blijft?

Ieder bedrijf heeft toegang tot dezelfde technologie. Het verschil maakt u met de bedrijfswaarde die u uit die technologie haalt. Daarbij hangt u sterk af van de juiste profielen. Het volstaat niet meer voor een IT’er dat hij een server kan configureren en beheren of geïsoleerde software kan schrijven. Volgens David Foote, chief analyst bij onderzoeksbureau Foote Partners, hebben bedrijven de volgende vijf hybride IT-rollen nodig:

  • Enterprise architecten die de cloud begrijpen

De beste enterprise architecten slagen erin om cloud computing met in-house systemen te integreren op een duurzame en schaalbare manier. “Ze moeten in staat zijn om met ontwikkelaars te werken, ingenieurs, analisten en de leidinggevenden van business en IT om een cloudstrategie te ontwikkelen en uit te voeren,” meent Foote.

  • Businessanalisten die integraal denken

Bedrijven verwachten van businessanalisten niet alleen dat ze specifieke domeinen kennen, zoals marketing, logistiek of sales, maar ook dat ze bijvoorbeeld begrijpen hoe de cloudstrategie in het marketingdepartement werkt. “De beste businessanalisten van vandaag worden waarschijnlijk de architecten van morgen,” voegt Foote toe.

  • Beveiligingsmensen met een marketingaanpak

Bedrijven spenderen nog altijd veel te weinig aan beveiliging. Wat ze nodig hebben zijn niet nog meer technische vaardigheden, maar mensen die de technologische risico’s kunnen vertalen naar bedrijfsrisico’s en er zo in slagen om beveiliging als een verbetering in plaats van een hinderpaal te presenteren.

  • Databasespecialisten die structuur brengen in ongestructureerde gegevens

Negentig procent van de bedrijfsgegevens is volgens Foote ongestructureerd. Databasespecialisten die Big Data technologieën zoals Cassandra, HBase, MongoDB en CouchDB onder de knie hebben en structuur kunnen brengen in die hoop ongestructureerde gegevens, zijn dan ook heel gegeerd.

  • Softwareingenieurs die meer afleveren dan code

Echte softwareingenieurs zijn meer dan programmeurs, maar leveren bedrijfswaarde. De beste softwareingenieurs hebben domeinkennis, begrijpen hoe klanten denken, denken na over hoe gebruikers hun software ervaren en focussen zich ook op de businessstrategie.

In samenwerking met CIO.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business