Nieuws

Hoeveel euro besteedt uw bedrijf aan uw opleiding?

Het bedrag dat bedrijven per medewerker in opleidingen investeren, varieert sterk, zelfs in de top tien. Dat ontdekte het ACV toen het de sociale balansen van ondernemingen uit de privésector met meer dan 50 werknemers uitploos.

Revisorenkantoren scoren hoog voor opleidingsinspanningen: zowel PriceWaterHouseCoopers als Deloitte staan in de top tien, met respectievelijk 7.518 euro per werknemer en 8.740 euro per werknemer. Op nummer 1 staat SAVACO, een ICT-dienstverlener uit Kortrijk met een jaaromzet van 23 miljoen euro en 115 medewerkers.

Voor de rest zijn de kampioenen in opleiding echter heel divers: er springt niet één sector uit en het aantal werknemers varieert van 53 tot 450.

Groot verschil

Zelfs als we ons tot de top tien beperken is het verschil in opleidingsinspanningen al opvallend groot: de nummer 10 (Tec4Jets uit Oostende) betaalt 6.655 euro per werknemer voor opleidingen, terwijl dat bedrag bij de nummer 1 maar liefst 11.186 euro bedraagt.

Het ACV merkt nog op dat de sociale balansen van heel wat bedrijven tekortkomingen of zelfs fouten bevatten. De vakbondsorganisatie hoopt dat de opleidingsinspanningen van PriceWaterHouseCoopers en Deloitte bijdragen tot een betere controle op de sociale balansen, zodat de gegevens in de toekomst betrouwbaarder zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business