Nieuws

Big Data voor iedereen

Dacht u dat Big Data en NoSQL enkel interessant zijn voor grote bedrijven die massa's gegevens te verwerken krijgen? Dan bent u verkeerd. Sla eerst op, analyseer later is tegenwoordig voor iedereen een goede aanpak.

Bij Big Data denkt u waarschijnlijk aan een groot bedrijf dat op massa’s gegevens zit, zoals Facebook of Google. En bij de vermelding van NoSQL ziet u waarschijnlijk een bedrijf voor u dat veel gegevens gelijktijdig moet verwerken. U beschouwt uw eigen gegevens wellicht als “small data” en denkt dat u niet veel concurrency nodig hebt. Maar dat is een mythe: als enkel de grootste bedrijven Big Data en NoSQL zouden gebruiken, zou de marktwaarde van bedrijven als MongoDB heel wat kleiner zijn.

De realiteit is dat leveranciers van die technologieën zich echt niet alleen op de grote bedrijven richten. Big data en NoSQL zijn in bijna elk bedrijf wel toepasbaar. En hoe goedkoper flexibele opslagapparatuur wordt, hoe populairder die technologieën worden. Als u al die gegevens goedkoop kunt oppotten, waarom haalt u er dan niet zoveel mogelijk informatie uit?

Waarschijnlijk heeft uw IT-departement zichzelf door de jaren heen echter getraind om gegevens weg te gooien die niet onmiddellijk relevant zijn. Dat is een denkpatroon dat we opzij moeten zetten. In de plaats moet uw reflex zijn: sla eerst op, analyseer later. Dat laatste kan ondertussen immers ook zeer goedkoop dankzij Big Data en NoSQL. Uiteindelijk is het gebruik van die technologieën een economische beslissing: ze zijn flexibel en laten u toe om u snel aan te passen aan veranderende eisen van klanten, waardoor u competitiever wordt.

In samenwerking met InfoWorld.com.

Op dinsdag 13/3 organiseert ZDNet en Smart Business een gratis seminarie over Big Data in het teken van onze populaire Business Meets IT-seminariereeks. Meer informatie over het mobile business seminarie vindt u op de website van Business Meets IT.

bigBig Databusinessdatahadoopmongodbnosqlsmartbusinesssoftwarestorage

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals