Nieuws

Win een job door uw openbronbijdragen

Aan openbronprojecten bijdragen kan helpen als u een job zoekt als softwareontwikkelaar. Duik dus eens in wat code en verrijk uw cv.

“Code is het nieuwe cv,” zegt Jim Zemlin, directeur van de Linux Foundation. Wie aan Linux en andere populaire openbronprojecten heeft bijgedragen, toont daarmee aan dat hij ontwikkelvaardigheden heeft, kan samenwerken met anderen en interesse in technologie heeft. Hebt u geen aanwezigheid in openbronprojecten, dan moet u zeker niet vrezen voor werkloosheid, maar u mist misschien wel wat opportuniteiten om potentiële werkgevers te verleiden.

Ervaring met openbronprojecten geeft u de volgende voordelen:

1. Openbron wordt belangrijker in bedrijven

Openbronsoftware wordt jaar na jaar belangrijker. Volgens Zemlin zal het niet lang meer duren voor 80 procent van de software in bedrijven uit openbroncode bestaat. Hebt u al ervaring met die code en vindt u uw weg in de community, dan hebt u een streepje voor, want uw job zal voor een groot deel bestaan uit bugs in die software rapporteren en zelf fixen, evenals communicatie met de community.

2. U doet ervaring op

Openbronsoftware geeft u een unieke kans om vaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen waarmee u later kunt uitpakken. Als u bijvoorbeeld van een job als datawetenschapper droomt maar niet de vereiste achtergrond hebt, stort u dan in een openbronproject voor big data. Experimenteer ermee, leer van de community en draag zelf code of documentatie bij om de software te verbeteren. Het is een heel leerrijke ervaring, die ook uw cv verrijkt.

3. U ontwikkelt uw sociale vaardigheden

Bedrijven willen ontwikkelaars die kunnen samenwerken, feedback met collega’s kunnen delen en openstaan voor feedback van anderen. Allemaal kwaliteiten die essentieel zijn in openbroncommunity’s. De sociale vaardigheden die u ontwikkelt tijdens uw activiteiten in openbronprojecten komen dus goed van pas in een bedrijfsomgeving.

Tot slot nog een waarschuwing: in een openbronproject hebt u als ontwikkelaar veel vrijheden die u in een bedrijf niet krijgt. Hou daarmee rekening, zodat de transitie u niet te zwaar valt.

In samenwerking met InfoWorld.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business