Nieuws

De acht meest gevraagde bigdataprofielen

Nu meer en meer bedrijven op de kar van big data springen, zijn IT-professionals met de juiste vaardigheden heel gegeerd. Welke profielen worden het meest gevraagd?

Bedrijven krijgen meer en meer gegevens te verwerken en volstaan daarvoor niet met de traditionele IT-profielen. Naar de volgende profielen is heel wat vraag in de bigdatawereld:

1. ETL-ontwikkelaars

ETL-ontwikkelaars (Extract, Transfer and Load) integreren diverse gegevensbronnen, halen er de juiste gegevens uit en voegen ze toe aan het datawarehouse.

2. Hadoop-ontwikkelaars

Ontwikkelaars die ervaring hebben met Hadoop zijn heel gegeerd, omdat het Java-gebaseerde openbronraamwerk populair is om grote gegevensverzamelingen te verwerken.

3. Ontwikkelaars van visualisatietools

Wie ervaring heeft met visualisatietools zoals Qlikview of Tableau slaagt er in om snel heel wat inzicht in grote hoeveelheden gegevens te verkrijgen.

4. Datawetenschappers

De datawetenschapper verkent en onderzoekt gegevens en herkent snel trends die nuttig zijn voor de business.

5. OLAP-ontwikkelaars

Een OLAP-ontwikkelaar (On-Line Analytical Processing) is expert in het optimaliseren van de organisatie van gegevens, zodat die daarna eenvoudiger te analyseren zijn.

6. Specialisten in datawarehouse appliances

Voor parallelle verwerking van gegevens maakt u gebruik van gespecialiseerde appliances, zoals van Teradata, Netezza en Exadata. Die apparaten beheren vereist heel wat expertise.

7. Predictive analytics ontwikkelaars

Om uit uw gegevens voorspellende kracht te halen, hebt u mensen nodig die potentiële businessscenario’s kunnen voorspellen op basis van historische gegevens.

8. Informatiearchitecten

Om concreet iets met uw gegevens te kunnen doen, hebt u iemand nodig die uw gegevens modelleert, businesskennis heeft en correct implementeert: een informatiearchitect.

In samenwerking met Computerworld.com.

Op dinsdag 13/3 organiseert ZDNet en Smart Business een gratis seminarie over Big Data in het teken van onze populaire Business Meets IT-seminariereeks. Meer informatie over het mobile business seminarie vindt u op de website van Business Meets IT.

Big Databusinessetlhadoophritprofessionalolapprofielenqlikviewsmartbusinesstableau

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals