Nieuws

Kies de juiste beveiligingssoftware in zeven stappen

Elke softwareleverancier vindt zijn eigen software natuurlijk de oplossing voor alles. Bij beveiligingssoftware is de juiste keuze nog moeilijker. Er hangt immers veel van af.

Beveiligingssoftware die 100% bescherming biedt, bestaat natuurlijk niet. Maar hoe kijkt u door de beloftes heen en vindt u de software die uw organisatie het best beveiligt? Dat kan in de volgende zeven stappen:

1. Schrijf uw doelstellingen neer

Denk na over uw doelstellingen en wees zo specifiek mogelijk over wat u wilt bereiken en wat niet. Dus niet “Ik heb een antivirusprogramma nodig”, want dan blijven uw keuzemogelijkheden te talrijk.

2. Creëer een lijst van functies

Welke apparaten moeten er juist beschermd worden? Ook tablets en smartphones? Op welk platform moet de beheersoftware draaien? Moeten de clients ook buiten het bedrijfsnetwerk beschermd worden? Deel de gewenste functies op in must-haves en nice-to-haves.

3. Maak uw huiswerk

Lees softwarereviews. Ze zijn niet altijd accuraat meer wanneer u ze leest, maar geven u een goed idee van de kwaliteit en de beperkingen van de software.

4. Creëer een testomgeving

Voordat u ook maar een beperkte test in uw productieomgeving uitvoert, voelt u de beveiligingssoftware het best in een geïsoleerde testomgeving aan de tand. Met virtuele machines is dat eenvoudig mogelijk.

5. Voer rigoureuze tests uit

Voor de evaluatie van beveiligingssoftware gaat u niet over één nacht ijs. Test de installatie, de configuratie, het beheer, loggen en waarschuwingen, rapportages, de performance en de support die u van de leverancier krijgt.

6. Trek referenties na

Vraag de leverancier een lijst van klantenreferenties, liefst van ongeveer dezelfde grootte en in dezelfde industrie als uw bedrijf. Neem effectief contact met hen op. En nadat ze u al het positiefs verteld hebben, vraagt u hen wat er beter zou kunnen aan het product.

7. Test in uw productieomgeving

Vóórdat u een beslissing neemt, moet u altijd het product dat u op het oog hebt in de productieomgeving testen. Dan komen er immers vaak nog bugs boven die zich in de testomgeving niet manifesteerden.

In samenwerking met InfoWorld.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business