Nieuws

Vijf vragen die u aan uw cloudprovider moet stellen

Meer en meer bedrijven slaan gegevens op in de cloud. Voor u dat doet, moet u uw online storageprovider echter enkele vragen stellen.

Voordat u uw bedrijfsgegevens aan een cloudprovider toevertrouwt, trekt u het best het bedrijf na. Dat kan door referenties te vragen, maar ook door de volgende vijf vragen te stellen:

1. Hoe lang bestaat het bedrijf al?

Een cloudprovider die al langer bestaat, heeft vaak meer ervaring. Bovendien is de kans dan kleiner dat het bedrijf failliet gaat en u uw gegevens van de ene op de andere dag kwijt bent.

2. Waar bevinden zich de servers?

Als het bedrijf uw gegevens in meerdere datacenters over de hele wereld opslaat, zijn ze beter bestand tegen lokale of regionale rampen. Dat verbetert niet alleen uw uptime, maar ook de kansen op herstel bij gegevensverlies.

3. Hoe wordt de beveiliging geregeld?

Zijn de datacenters beveiligd met camera’s overal en kunnen enkel bevoegde personen binnenstappen? Mag u een kopie van de beveiligingspolicy’s inkijken?

4. Is er het laatste jaar een beveiligingsaudit gebeurd?

Wil de cloudprovider de resultaten van de recentste beveiligingsaudit met u delen?

5. Welke garanties worden op papier gezet?

Krijgt u op papier de garantie dat de cloudprovider u onmiddellijk verwittigt zodra er een inbraak wordt gedetecteerd? Belooft hij om snelle actie te ondernemen om met u samen te werken om de situatie op te lossen? Worden uw gegevens verzekerd tegen verlies of diefstal?

In samenwerking met CIO.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business