Het datacenter als hart van de digitale economie

Het cloud en carrier-neutraal datacenter zal verder evolueren omdat steeds meer zaken 'as-a-service' geleverd zullen worden.

Een belangrijk kenmerk van carrier neutrale datacenters was lange tijd de toegang tot meerdere carriers. Tegenwoordig bestaan er verschillende clouds – publieke, private, hybride, applicatie-specifieke – , waardoor de toegang tot meerdere cloud providers even belangrijk is geworden. Dit zal nog aan belang winnen wanneer de voordelen van cloud toepassingen steeds beter begrepen worden.

Afgaande op de snelheid waarmee nieuwe baanbrekende technologieën de kop opsteken zal de manier waarop IT opereert nog meer uitgedaagd worden. Multi-sourcing als een procurement model is niet meer weg te denken. Organisaties shoppen bij een steeds groter wordend aantal providers de services die ze willen en vertrouwen op hun eigen capaciteiten, of die van een derde partij, om ze te integreren.

Neutrale marktplaats

Providers van cloud, hosting, infrastructuur, connectiviteit en andere diensten, die deel uitmaken van een community en hun diensten aanbieden binnen een neutrale ‘marktplaats’ realiseren sneller nieuwe samenwerkingsverbanden en service delivery modellen.Colocatie in een cloud en carrier-neutraal datacenter laat toe sneller in te pikken op nieuwe trends of diensten. De concentratie van potentiële klanten in dergelijk datacenter maakt het de ideale locatie voor providers om nieuwe diensten te lanceren. Daardoor versnellen ze hun eigen ROI en kunnen anderen in dezelfde faciliteit profiteren van de nieuwe mogelijkheden, vòòr al de rest.

IT-neutraal

Op lange termijn zal het cloud en carrier-neutraal datacenter verder evolueren omdat steeds meer zaken ‘as-a-service’ geleverd zullen worden. In een volgende fase kunnen diensten misschien gesourced en geleverd worden op een meer granulair niveau. Bedrijven zullen niet enkel carriers en clouds selecteren, maar ook platformen, applicatie, beveiligingscapaciteiten en andere elementen van verschillende gespecialiseerde providers om zo hun eigen oplossing op maat te bouwen. In dit scenario zou het datacenter een parallel pad moeten volgen: evolueren van carrier, naar cloud, en richting IT-neutraal.

Een datacenter dat neutraal is ten opzichte van de gehele IT-service stack zal de breedste waaier aan service providers kunnen aantrekken die alle capaciteit-types en  deliverymodellen kunnen leveren, evenals de bedrijven die integratiediensten ondersteunen. Dit geeft bedrijven alle flexibiliteit en keuze die ze nodig hebben om zich om te vormen tot nog innovatievere, hybride en service-gebaseerde IT deployment-modellen in de queeste naar de optimalisatie van kosten en performance.

Door data, applicaties en businesses te hosten en interconnecteren in uiterst beveiligde en betrouwbare faciliteiten, zal het datacenter een nog centralere rol innemen in het hart van de digitale economie.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business