Nieuws

Google Glass krijgt upgrade, gaat internationaal

Google geeft Glass een vernieuwd binnenwerk en maakt de bril eindelijk ook buiten de Verenigde Staten beschikbaar.

Google lanceert een upgrade voor Glass met verbeterde hardware. De slimme bril krijgt meer geheugen en een grotere batterij. Het nieuws volgt kort op de aankondiging dat Glass voortaan ook buiten de Verenigde Staten te koop is.

De nieuwe versie van de bril krijgt 2 GB werkgeheugen, dubbel zoveel als zijn voorganger, waardoor applicaties vlotter draaien. Google voorziet ook een grotere batterij die in combinatie met recente firmware-updates het batterijleven met meer dan 15 procent verlengt.

Daarnaast heeft de camerasoftware een update gekregen met een nieuwe viewfinder die het maken van foto’s met Glass eenvoudiger moet maken. Ook werden twee nieuwe Google Now-kaarten toegevoegd voor het opvolgen van bestellingen en het terugvinden van je geparkeerde wagen. Google Now is de persoonlijke assistent van Google die spraakcommando’s ondersteunt.

Verden werden er deze week ook twaalf nieuwe applicaties uitgerold voor de brilcomputer, waaronder Shazam, Duolingo, The Guardian en Runtastic.

De nieuwe hardware is beschikbaar voor iedereen die vanaf vandaag een Google Glass aanschaft. De bril was tot voor kort alleen in de Verenigde Staten beschikbaar, maar gaat nu internationaal, te beginnen met het Verenigd Koninkrijk. Het gaat nog altijd om de Explorer-editie van de bril, maar die is wel gewoon voor iedereen beschikbaar die er 1.500 dollar of 1.000 pond voor over heeft. Google hoopt de bril in 2015 commercieel op de markt te brengen, maar het is nog niet duidelijk aan welke prijs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business