Nieuws

Microsoft heeft een probleem met Windows 8

De klantentevredenheid van Windows 8 ligt bij Belgische gebruikers een stuk lager dan de vorige Windows-versies. Bedrijven gebruiken vandaag nog eerder XP dan Windows 8.

De klantentevredenheid van Windows 8 ligt bij Belgische gebruikers een stuk lager dan de vorige Windows-versies. Bedrijven gebruiken vandaag nog eerder XP dan Windows 8. Dit blijkt uit onderzoek van Smart Business Strategies rond gebruik en de tevredenheid van besturingsystemen.

Marktaandeel: XP op twee

Windows 7 is in bedrijven het belangrijkste besturingssysteem, en het ziet er naar uit dat dit nog wel even zal blijven.

Of Windows 8, het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, snel doorbreekt, is nog maar de vraag. Momenteel is het goed voor de derde plaats op korte afstand van Windows XP, dat dus opmerkelijk goed stand houdt. Vooral in grotere bedrijven duikt XP nog volop op.

Tevredenheid: Windows 8 matig, Vista slecht

Opvallend is de lagere tevredenheid van Windows 8. Zijn voorgangers doen het een stuk beter. Dit is dan wel los van Windows Vista dat een belabberde tevredenheidsscore haalt van 5,9 op 10.

Dit alles blijkt uit cijfers van Smart Business Strategies, naar aanleiding van het ICT Jaarboek. Belangrijke wijziging is dat de vragenlijst dit jaar niet polsen naar dé belangrijkste leverancier voor een bepaalde categorie. Vandaag gebruikt een bedrijf tegelijk meer fabrikanten, voor onder meer pc’s, telecom of business software. Dit heeft tot gevolg dat kleinere leveranciers in verhouding een hoger ‘marktaandeel’ krijgen dan bij vorig onderzoek. 

Op 2 september organiseert Smart Business en ZDNet.be een (gratis) seminarie over "Trends in ICT". Ook deze thema"s komen er verder aan bod. Maar info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op: www.businessmeetsit.be .

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business