Zo'n 85 procent van de grotere bedrijven heeft een achterstand als het gaat om de ontwikkeling van mobiele applicaties. De helft heeft een backlog van tien tot twintig applicaties.


Zo’n 85 procent van de bedrijven heeft een achterstand als het gaat om de ontwikkeling van mobiele applicaties. Dit blijkt uit onderzoek onder 228 CIO’s en IT-managers naar hun strategie en uitdagingen aangaande mobiele applicaties, in opdracht van OutSystems.

Het onderzoek toont aan dat de helft van de bedrijven zelfs een backlog heeft van tien tot twintig applicaties. Door de relatief lange ontwikkel- en implementatietijd leidt de achterstand in toenemende mate tot omzetderving voor bedrijven. Het gaat hier wel om grote bedrijven, in de VS en het Verenigd Konikrijk die in het onderzoek zijn opgenomen.

Capaciteit


De belangrijkste reden dat bedrijven mobiele app-initiatieven starten, zijn vooral het genereren van nieuwe omzetstromen (64%) of het verbeteren van de mobiele gebruikservaring van bestaande applicaties (58%). Door de achterstand die IT-afdelingen van (grote) organisaties hebben in de ontwikkeling van mobiele applicaties kunnen ze echter niet optimaal in deze behoeftes voorzien.

Eén van de oorzaken voor de achterstand, is dat de bedrijven te weinig ontwikkelcapaciteit hebben. 63 procent van de respondenten geeft aan dat tussen de 11 en 25 procent van de plaatsen (= voltijdse werknemers van het ontwikkelteam) niet ingevuld is. Slechts 6 procent van de ondervraagden geeft aan dat ze over genoeg resources voor mobiele-applicatieontwikkeling beschikken. 

Op 4 november 2014 organiseert Business Meets IT een seminarie waarop u alles te weten komt over mobile business en apps. We bekijken welke apps en bedrijfsprocessen mobiel gaan en wat dit voor uw bedrijf betekent. Hoe mobile apps ontwikkelen, beveiligen en uitrollen? Meer info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op www.businessmeetsit.be.