Nieuws

Vijf manieren om uw IT-opleidingsbudget te maximaliseren

IT-departementen zoeken altijd naar manieren om meer te doen met minder. Hoe blijven IT'ers up-to-date met een beperkt opleidingsbudget?

Met de volgende tips kunt u uw IT’ers van de beste opleidingen voorzien met de laagste onkosten:

1. Splits de opleidingskosten

Bied uw werknemers een menu van cursussen of certificaties aan die interessant voor hen zijn en betaal een gedeelte daarvan terug. U kunt zelfs meer betalen voor cursussen die van strategisch belangrijk zijn voor uw bedrijf. Zo stuurt u uw werknemers in de richting die u wilt.

2. Onderhandel kortingen

De meeste opleidingsbedrijven bieden kortingen aan als u tientallen werknemers op een cursus bij hen stuurt. Zo krijgt u betere waar voor uw geld. Ook examens voor certificaties kunt u doorgaans goedkoper verkrijgen in een bundel.

3. Organiseer studiegroepen

Ondersteun uw werknemers die aan het studeren zijn of zich voor certificaties voorbereiden. Zet een wiki op of een online forum per onderwerp, zodat uw werknemers elkaar kunnen helpen. Raad hen ook aan om tips te publiceren of interessante bronnen te delen. Identificeer bovendien experts waaraan studerende werknemers raad kunnen vragen als ze met een probleem zitten.

4. Beloon de goede studenten

Zelfs met een kleine beloning zoals een cadeaubon van 100 euro communiceert u uw appreciatie voor werknemers die hun best gedaan hebben om te slagen voor hun examen. Daardoor zijn ze nog gemotiveerder voor andere opleidingen.

5. Luister naar suggesties

Uw werknemers kennen het beste de opleidingen die ze volgen. Vraag hen om suggesties hoe u hen kunt helpen om hun opleidingen tegen nog lagere kosten te volgen. U zult ervan versteld staan hoeveel waardevolle ideeën ze daarover kunnen hebben.

In samenwerking met CIO.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business