Nieuws

IT heeft geen voeling met mobile

Als het om mobiele trends gaat, blijken ontwikkelaars en IT-afdelingen andere ervaringen te hebben. Het lijkt erop dat IT'ers geen voeling met mobile hebben.

Nieuw onderzoek door Appcelerator en IDC Research suggereert dat IT-afdelingen minder controle hebben over de mobiele agenda dan ze denken. Ontwikkelaars en IT?professionals rapporteren in het Q3 2014 Mobile Trends Report immers drastisch verschillende ervaringen.

Maar liefst 66,9% van de IT-professionals beweert in het onderzoek dat ze de primaire driver van de mobiele agenda in hun organisatie zijn. Van de ondervraagde ontwikkelaars zegt echter 49,7% dat de individuele businessmensen degenen zijn met de controle.

Volgens Brad Hipps, vicepresident marketing van Appcelerator, de maker van een appontwikkelingsplatform, hebben mobiele ontwikkelaars een heel goede voeling met mobile. Hij suggereert dus dat het de IT-afdelingen zijn die het mis hebben.

HTML5 vs. native

Andere datapunten in het onderzoek ondersteunen dat vermoeden. Zo rapporteren 70,6% van de IT-professionals een positieve ervaring met HTML5, terwijl maar 37,2% van de ontwikkelaars tevreden zijn over de technologie. Ontwikkelaars schakelen meer en meer over naar native appontwikkeling omdat dat een betere gebruikerservaring oplevert. IT-managers kijken echter vaak enkel naar de lijst van ondersteunde apparaten bij HTML5 (allemaal) en denken dat ze daarmee een goede keuze maken.

“IT’ers dachten vroeger dat ze het monopolie hadden,” zegt IDC vicepresident John Jackson. “Die dagen liggen achter ons.” Ontwikkelaars werken minder en minder samen met IT-afdelingen en richten zich rechtstreeks op de business. IT’ers denken dat ze de controle hebben, maar bieden oplossingen aan die geen voeling met de mobiele praktijk hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business