Nieuws

Acht grote trends in big data analytics

Technologieën en praktijken in big data zijn snel in beweging. Deze trends moet u zeker kennen om de concurrentie voor te blijven.

De volgende trends zouden op uw lijstje van in het oog te houden technologieën moeten staan:

1. Big data analytics in de cloud

Big data software was eerst bedoeld om op clusters van fysieke machines te draaien. Tegenwoordig zijn de technologieën ook beschikbaar om gegevens in de cloud te verwerken. Kijk maar naar Amazon Redshift, Google BigQuery, IBM Bluemix en Amazon Kinesis.

2. Hadoop als enterprise data operating system

Gedistribueerde analytische frameworks zoals MapReduce zijn aan het evolueren naar gedistribueerde resource managers. Hadoop wordt daardoor langzaamaan een general-purpose besturingssysteem, waarop heel wat data workloads kunnen draaien.

3. Big data lakes

Traditioneel ontwerpt u eerst uw gegevensverzameling voor u gegevens toevoegt. Met een data lake wordt dit principe omgedraaid. U voegt eenvoudigweg allerlei databronnen toe zonder een datamodel te definiëren en krijgt de tools om die gegevens te analyseren.

4. Meer predictive analytics

Traditionele machine learning gebruikt statistische analyses gebaseerd op een monster van de volledige gegevensverzameling. Met big data hebben we nu heel wat meer gegevens als basis voor voorspellingen.

5. SQL op Hadoop: sneller en beter

Tools die SQL-achtige query’s bovenop Hadoop ondersteunen, laten businessmensen die al SQL kennen toe om van big data gebruik te maken. Cloudera, Pivotal Software en IBM bieden zulke oplossingen aan.

6. Meer en betere NoSQL

NoSQL-databases zijn al enkele jaren populair als alternatief voor traditionele SQL-gebaseerde relationele databases. Hun momentum zal blijven groeien.

7. Deep learning

Deep learning is een verzameling machine learning technieken gebaseerd op neurale netwerken. De technologie laat computers toe om items te herkennen in grote hoeveelheden ongestructureerde gegevens.

8. In-memory analytics

Het gebruik van in-memory databases om de analytische verwerking van gegevens te versnellen is steeds populairder aan het worden. Bedrijven moeten nog wel leren om de techniek op de juiste manier te gebruiken.

In samenwerking met CIO.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business