Nieuws

Belgische CIO’s over hardware in hun bedrijf

Als onderdeel van ICT Jaarboek 2014-2015 spraken we met een aantal Belgische CIO's. Ze vertellen over het gebruik van hardware in hun bedrijf.

Kalman Tiboldi is Chief Business Innovation Officer bij TVH, een verdeler van (onderdelen voor) industriële voertuigen. Het bedrijf heeft een omzet van 1 miljard euro en telt 4.000 werknemers wereldwijd, waarvan 1.500 in België. Het IT-team telt 110 mensen.

Wat is bij u de verhouding desktops/laptops? En gebruikt u ook tablets in de organisatie?

Tiboldi: "We beschikken over een mobiele strategie, ook al zijn er nogal wat desktops. Vandaag is 30 procent van de pc’s een laptop. We gebruiken binnen onze organisatie ook iPads."

Investeert u vooral in vervanging, uitbreiding of in nieuwe types hardware (iPads, Blackberry, iPhone,…) op kantoor of gaat u ook extern voor uw hardware (infrastructure-as-a-service)?

Tiboldi: "Sinds kort gebruiken wij geen BlackBerry meer binnen onze organisatie. Apple met iOS en Samsung op basis van Android zijn in onze organisatie de standaard, maar wij ondersteunen ook Windows Mobile-devices. Mobiele applicaties worden op deze toestellen en platformen ondersteund. Wij beheren onze mobiele toestellen met het  mobile device management-systeem van MobileIron."

Overweegt u de "BYOD (bring your own device"-trend ook in uw bedrijf in te voeren?

Tiboldi: "BYOD is bij ons inderdaad van tel. Onze mobiele medewerkers die een eigen smartphone willen gebruiken, mogen dit doen, maar ondertekenen dan wel een policy. Wij ondersteunen slechts een selectie van toestellen. Corporate wifi en mobiele data vallen standaard binnen het aangeboden pakket. Bedoeling is dan wel dat ze het voordeel van alle aard voor het fiscale gedeelte zelf betalen. Al krijgt niet iedereen hetzelfde abonnement. Binnen onze mobile policy beschikken we over een tiental profielen. Sommige medewerkers zijn bijvoorbeeld regelmatige zakenreizigers, andere niet."


 


Johan De Witte is ICT Manager bij Veritas, een Belgische winkelketen in modeaccessoires. Het bedrijf heeft een omzet van 115 miljoen euro en telt 850 werknemers, inclusief winkelpersoneel. Het IT-team telt 6 mensen.

Wat is bij u de verhouding desktops/laptops? En gebruikt u ook tablets in de organisatie?

De Witte: "Dat is vandaag 90 procent laptops versus 10 procent desktops. Sinds de brand die ons HQ verleden jaar in de as heeft gelegd, hebben we resoluut gekozen voor een laptopstrategie.  Deels uit praktische overwegingen in de naweeën van de brand, maar ook omdat de mobiliteit van de medewerkers alsmaar belangrijker wordt.

Voor gsm’s en smartphones hebben we een BYOD-strategie binnen het bedrijf zodat iedereen zijn eigen voorkeur qua telefoon kan laten spelen.  We ondersteunen vanuit ICT de platformen van Android en iOS."

Gaat u ook extern voor uw hardware (infrastructure-as-a-service)?

De Witte: "?Onze volledige infrastructuur draait in de cloud in een IAAS-model en het beheer wordt helemaal door onze partner geleverd. In wezen huren we processors, RAM, schijfruimte en bandbreedte. Onze partner levert ons de zogenaamde hypervisor-laag waarop onze hele infrastructuur draait."

Overweegt u de "BYOD (bring your own device)"-trend ook in uw bedrijf in te voeren?

De Witte: "Voor de telefoons is BYOD sinds meer dan jaar een feit. We spelen met het idee om dit door te trekken naar de laptop, maar daar is nog geen formele beslissing over genomen. Maar ik denk dat dit een trend is die we niet kunnen tegenhouden."

bedrijfbusinessciohardwareictinterviewjaarboek 2014jaarboek14smart businesssmartbusiness

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals