Nieuws

IT-uitgaven groeien fors in 2015

Ondernemingen zullen in 2015 het meest uitgeven aan software voor bedrijfsprocessen en analyse, verwacht Forrester.

Forrester voorspelt dat bedrijven in 2015 flink meer zullen spenderen aan software voor bedrijfsprocessen en analyse.

CIO’s mogen dit jaar best vragen om een vier tot zes procent hoger budget, vindt de onderzoeker. De verwachtingen voor de Amerikaanse economie zien er positief uit, en ook die voor de IT-wereld in het bijzonder.

Vooral meer software-uitgaven
De analisten van het onderzoeksbureau verwachten dat de wereldwijde IT-uitgaven zullen toenemen met liefst 5,3 procent. De technologiemarkt in bredere zin groeit wereldwijd gemiddeld met twee procent in de komende twee jaren. De uitgaven zijn het grootst in achtereenvolgens de VS, China, India en Engeland.

De belangrijkste groei in de uitgaven zit hem dit jaar in software, waarvoor er in totaal 620 miljard dollar beschikbaar zal worden gemaakt. Het meeste geld zal gaan naar analysediensten en software voor bedrijfsprocessen als ERP (voorraad, administratie, logisitiek) en CRM (klantenrelaties). Ook aan mobiele apps wordt veel uitgegeven.

Let op big data
Voor CIO’s, meestal verantwoordelijk voor de IT-uitgaven, raadt Forrester in het bijzonder aan dat ze dit jaar focussen op uitbreiding van hun bigdatatoepassingen. Dat zal nodig zijn willen ze concurrerend kunnen blijven.

Tot slot merkt de onderzoeker op dat zijn voorspellingen nog hoger kunnen uitvallen als de olieprijzen langer op het huidige lage niveau blijven.

Meer over big data en de mogelijke impact ervan op uw organisatie komt u te weten op het gratis seminar dat ZDNet en Smart Business verzorgen op 5 februari.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business