Nieuws

De rol van colocatie datacenters in een veranderende IT realiteit

Het is een trend bij bedrijven om ervoor te kiezen hun operationele IT- kosten te verlagen door hun infrastructuur te consolideren en te migreren naar cloud-platformen en zo ook de schaalbaarheid en flexibiliteit te verhogen. Maar terwijl deze voordelen universeel zijn, leiden meerdere wegen de ondernemingen naar de cloud. 'Hybride IT' is echter volop op weg om de norm te worden.

De IT-infrastructuur stevent volop af op een cloud-gerichte toekomst.

Gartner voorspelt dat tegen 2018 de IT-uitgaven van ondernemingen 3,2 triljoen dollar zullen overtreffen, tegenover 2,7 triljoen dollar in 2013. Cloud-uitgaven zullen een belangrijk onderdeel vormen van deze nieuwe uitgaven.

Terwijl de trend naar cloud computing niet te ontkennen valt, blijft het vooralsnog onduidelijk aan welk tempo de ondernemingen de cloud in de armen zullen sluiten, voor welk cloud model zal gekozen worden, wat het effect op legacy IT zal zijn en hoe bedrijven hun eigen serverruimte zullen verbinden met hun externe cloud-platforms.

Het is een trend bij bedrijven om ervoor te kiezen hun operationele IT- kosten te verlagen door hun infrastructuur te consolideren en te migreren naar cloud-platformen en zo ook de schaalbaarheid en flexibiliteit te verhogen. Maar terwijl deze voordelen universeel zijn, leiden meerdere wegen de ondernemingen naar de cloud. ‘Hybride IT" is echter volop op weg om de norm te worden.

De term Hybride IT verwijst naar een nieuw soort model dat publieke en / of private cloud combineert met de reeds bestaande IT-infrastructuur van de onderneming.

Vermits beveiliging en performantie vaak geciteerd worden als de primaire belemmeringen voor een brede cloud adoptie evenals de complexiteit van het aansluiten van interne en externe applicaties, is hybride IT – voor een groot deel – een netwerk uitdaging.

Om deze netwerk uitdaging aan te gaan, verrijken sommige colocatie data center providers hun aanbod met specifieke netwerkoplossingen die de overgang naar een hybride IT realiteit ondersteunen. Door het gebruik van switching infrastructuur en de ondersteuning van de benodigde netwerkcapaciteit, zijn deze colocatie datacenters in staat beveiligde toegang te geven tot de “connect nodes” van de grote cloud service providers via een virtuele VLAN.

Deze oplossingen verminderen de complexiteit en kosten van het aansluiten van de interne en externe IT.

Om de cloud adoptie en de hierboven beschreven trends bij ondernemingen nader te onderzoeken, hebben we IDG Connect de opdracht gegeven om 625 IT-beslissers in middelgrote en grote ondernemingen uit heel Europa te ondervragen over hun huidige infrastructuur en toekomstplannen. Het onderzoek wil antwoorden vinden op een aantal belangrijke vragen op het gebied van cloud adoptie bij ondernemingen:

• In welke mate is cloud adoptie bij ondernemingen al een realiteit in 2015?
• Welk cloud-adoptiemodel (het publieke, private of hybride) zal de overhand krijgen?
• Wat zal de rol van corporate datacenters zijn in het cloud-tijdperk?
• Hoe zal de interne en cloud-gebaseerde IT-infrastructuur worden aangesloten?
• Hoe zal de cloud eruit zien in 2020?

De antwoorden op deze vragen zullen IT decision makers helpen om de beslissingen te begrijpen die hun collega"s maken tijdens het integratieproces van bestaande IT met cloud computing modellen.

Op 5 februari verzorgen Smart Business en ZDNet.be een (gratis) seminarie over big data & datacenters. Meer info over dit seminarie vindt u op www.businessmeetsit.be 
 

Voor meer informatie over het onderzoek van IDG Connect kunt u zich inschrijven voor de webinar die Ian McVey, Directeur, Enterprise and Systems Integrators Segments, zal presenteren op 18 februari. Tijdens de webinar zullen we belangrijkste onderzoeksresultaten bekend maken en debatteren met Captains of Industry over de Opkomst van Hybride IT.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business