Nieuws

Grootste overname ooit voor Canon

Canon neemt het Zweedse Axis Communications over, een specialist een digitale beveiligingscamera's. Het is de grootste overname ooit voor de Japanse cameraproducent

Canon neemt het Zweedse Axis Communications over, een specialist een digitale beveiligingscamera"s.  Het is de grootste overname ooit voor de Japanse producent van camera"s en printers.

Canon betaalt omgerekend bijna 2,5 miljard euro voor Axis, dat een van de marktleiders is op het gebied van netwerkvideotechnologie. 

Axis is in de technologiesector al een veteraan. Het werd in 1984 opgericht in het Zweedse Lund. De onderneming heeft wereldwijd in 40 landen in totaal zo"n 1600 werknemers.

Beveiliging

De overname komt een beetje als een verrassing, maar is niet onlogisch. Zowel qua sector als regio was Canon al bezig met vergelijkbare overnames. Zo kocht Canon afgelopen zomer het Deense Milestone, gespecialiseerd in software voor videobeveiliging.

Met de aankoop van Axis verstevigt Canon dus zijn greep op de markt voor beveiligingscamera"s en videobeveiligingssystemen, en in Europa in het bijzonder.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business