Nieuws

Bedrijven worstelen met softwareontwikkeling

Acht op de tien IT-organisaties hebben achterstand in applicatie-ontwikkeling. Drie zaken liggen hier aan de oorzaak.

82 procent van de IT-afdelingen heeft te maken met een achterstand in applicatie ontwikkelprojecten. Daarvan is 89 procent jaar op jaar niet in staat om die achterstand in te halen.

Delivery gap

Dit alles blijkt uit een onderzoek van Mendix in Noord-Amerika en Europa onder 470 IT- en business professionals. Mendix is misschien geen onverdachte bron: zij specialiseren zich in (snelle) softwareontwikkeling, maar de resultaten zijn toch interessant genoeg om ze mee te geven. 

Zo toont het onderzoekaan dat bijna driekwart van de IT-organisaties het applicatie ontwikkelproject niet altijd tot een succesvol einde brengt. Zij hebben moeite applicaties tijdig op te leveren, binnen het budget te blijven, te voldoen aan business requirements en het genereren van aantoonbare bedrijfswaarde. Mendix concludeert dat er sprake is van een ‘application delivery gap’.

3 factoren

In het onderzoek komen drie factoren naar voren waar organisaties die succesvol applicaties opleveren aan voldoen, om dergelijke ontsporingen te vermijden.

1. Een applicatiestrategie: organisaties die methoden hebben geïmplementeerd scoorden beter.

2. Betrekken van de business bij het ontwikkelproces: organisaties waarin IT en de business nauw samenwerken scoorden significant hoger.

3. De ontwikkelomgeving moderniseren: organisaties zijn succesvoller als ze beschikken over een geavanceerde, geïntegreerde ontwikkelomgeving. 

Dergelijke raadgevingen en bevindingen zijn niet nieuw. Al zijn bedrijven wel afhankelijker geworden van software. "De urgentie om de ‘application delivery gap" te overbruggen is hoog”, aldus Derek Roos, CEO en medeoprichter van Mendix. "Veel organisaties hebben te maken met een groeiende markt en druk van concurrentie."

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business