Nieuws

We printen alsmaar minder

Het vaak overheersende idee dat we alsmaar meer printen, klopt niet. We drukken minder documenten af op kantoor. En dit op steeds minder printers.

Het vaak overheersende idee dat we alsmaar meer printen, klopt niet. We drukken minder documenten af op kantoor. En dit op steeds minder printers. Printerfabrikanten zijn dan ook al lang bezig om nieuwe markten aan te boren.

Services

De klassieke printermarkt is voor veel leveranciers nog erg van tel. Al proberen veel leveranciers verder te gaan. Van printers en bijhorende diensten gaat het naar documentbeheer tot zelfs business services. “De klant verwacht vandaag niet zozeer een printer, maar steeds meer het gehele beheer van zijn documenten”, stelt Eric Gryson, CEO Ricoh Belux.

“Bij ons bedraagt de klassieke printermarkt met bijhorende printdiensten zowat 70 procent van de omzet in dit domein. Terwijl de nieuwe business van de diensten en toepassingen rond het beheer van documenten al 30 procent uitmaakt”, aldus Gryson.

Printen daalt

Printen zit overigens in dalende lijn. Het gemiddelde print volume per machine daalt elk jaar met ongeveer 2 procent. “Dat is tenminste wat wij zien bij onze klanten”, aldus Gryson. “Er duiken meer multifunctionals (MFP’s) op, en in verhouding minder printers. Al is de individuele printer nog zeker niet afgeschreven.”

Mogelijkheden als scanning nemen toe qua gebruik. “Je zou dus kunnen stellen dat er alsmaar meer documenten in de machines worden gestoken, en steeds minder erbuiten gaan. Dat is ook de reden waarom er vandaag in verhouding ook meer MFP’s opduiken. “Tien jaar geleden had je 1 MFP voor 7 printers, vandaag is dat eerder 1 MFP voor 3 à 4 printers.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business