Nieuws

Waarom is Android minder kwetsbaar?

In de loop van 2014 is het aantal Android-telefoons dat besmette software installeerde met zowat de helft gedaald, zo zegt Google.

Google heeft naar eigen zeggen flinke vooruitgang gemaakt in de strijd tegen Androidmalware. In zijn Android Security Year in Review, een rapport van 44 pagina’s, beschrijft Google uitgebreid de beveiligingsmaatregelen die het in de nieuwste Androidversies installeerde en neemt het alle mogelijke malware onder de loep, van ransomware tot programmaatjes die dure betaalsms’jes sturen.

Volgens Google heeft maar één procent van alle Androidapparaten schadelijke software geïnstalleerd in 2014. Bij de telefoons die alleen maar software uit de Play Store installeren, daalt dat naar 0,15 procent.

Meer dan een miljard apparaten zijn met Google Play beschermd, aldus het bedrijf. En zo’n 200 miljoen per dag worden er door Google Play gescand. Met de Safetynet-technologie worden dan weer ongeveer 400 miljoen verbindingen per dag gecontroleerd op potentiële SSL-problemen.

Vorig jaar werden ook ongeveer 25.000 apps geüpdatet nadat de ontwikkelaars door Google Play werden ingelicht over potentiële veiligheidsproblemen.

Het rapport maakt geen gewag van de Webview-kwetsbaarheid in Androidtelefoons die Android Jelly Bean en oudere Androidversies draaien. De beslissing van Google om die fout niet te herstellen, lokte heel wat controverse uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business