Firewalls verhuizen naar de cloud

Firewalls waren een van die bedrijfstoepassingen die lange tijd klassiek binnen de bedrijfsmuren stonden. Al verhuizen ze, mede door het aanbod in de markt, meer en meer naar de cloud.

Firewalls waren een van die bedrijfstoepassingen die lange tijd klassiek binnen de bedrijfsmuren stonden. Ook al verlangde een bedrijf al zijn toepassingen naar de cloud verhuizen, het aanbod rond cloud firewalls was lange tijd redelijk beperkt.

Intussen begint het tij te keren. Zo verhuizen ook firewalls, mede door het initiatief van een aantal leveranciers, meer en meer naar de cloud. De recente aankondiging van F5 Networks, een specialist in web application firewalls, past in dit rijtje.

Webapplicaties

F5 Networks introduceert een cloud-gebaseerde dienst om bescherming te bieden tegen bedreiging voor webapplicaties. 

Voorheen betekende het doorvoeren van een beveiligingsbeleid voor webapplicaties vaak in een verscheidenheid aan traditionele en cloud-omgevingen grotere complexiteit, gaten in de beveiliging en hogere kosten. Hiertoe besloten veel organisaties het applicatiebeheer en beleidsmanagement apart uit te voeren.

F5 combineert nu, naar eigen zeggen, on-premise applicatiebeveiliging met de web application firewall ‘as a service’. Gebruikers kunnen, volgens F5, met hun aanbod en aanvullende online diensten de beveiliging van het eigen netwerk vergroten. Omdat F5 zich specialiseert in webapplications ligt hun werkdomein ook al dichter bij de cloud. 

Hybrid

Het is een voorbeeld van de trend van hybrid cloud die in zakelijke IT heerst: sommige toepassingen blijven on premise, andere verhuizen naar de cloud. Want vergis u niet: zelfs in het cloudtijdperk zullen veel bedrijven er voor blijven opteren om hun zogenaamde perimeter te beveiligen aan de hand van een firewall. Al kan deze wel worden aangevuld met "security as a service".

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business