Nieuws

Iedereen pakjesbezorger

Webwinkel Amazon werkt aan een smartphone-app waarmee iedereen, die tijd en zin heeft, zichzelf kan uitgeven voor pakjesbezorger.


Webwinkel Amazon is niet vies van een ambitieus project. We wisten al dat er plannen waren om pakjes te laten bezorgen door drones, of ze simpelweg in je autokoffer te laten leggen. Volgens nieuwe geruchten kan het blijkbaar nog gekker.
Volgens The Wall Street Journal werkt de webwinkel namelijk aan een smartphone-app waarmee iedereen, die tijd en zin heeft, zichzelf kan uitgeven voor pakjesbezorger. Het idee is eenvoudig: je bent in de buurt van een postpunt waar de pakjes toekomen, en je neemt er eentje mee dat in de lijn van je bestemming ligt. Jij geraakt waar je moet zijn en je maakt er iemand anders heel gelukkig mee.

De realiteit is echter een stuk minder eenvoudig. Hoe verzeker je een goede afloop? De tijdelijke bezorger kan het pakket beschadigen, verliezen of gewoon stelen. Het is dus een leuk idee, maar het lijkt niet praktisch uitvoerbaar.
Amazon is overigens niet de enige speler die revolutionaire manieren zoekt om sneller en makkelijker pakjes te bezorgen. Zo experimenteert Parcelhome momenteel in Mechelen met een slimme brievenbus die je pakjes aanneemt wanneer je niet thuis bent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business