Nieuws

Wat zijn de vier belangrijkste prioriteiten in IT?

Drie prioriteiten komen jaarlijks terug als we bedrijven vragen waar inzake IT hun prioriteiten liggen. Dit jaar is er echter een vierde bijgekomen.

 
Wat zijn voor uw bedrijf de belangrijkste prioriteiten in IT? Dat is de vraag die Smart Business jaarlijks stelt aan 400 respondenten. Op die manier geven wij leveranciers en eindgebruikers een beeld van wat er speelt op het vlak van ICT in bedrijven.
 
De keuzes gaan breed: tot de klassieke pc, het datacenter, security tot initiatieven in e-commerce, big data en social media. Want ICT snijdt dwars door de organisatie.

Prioriteiten

Het upgraden van het pc-park en/of de Office-omgeving staat bij de meeste bedrijven bovenaan op de agenda voor de komende twaalf maanden. Hier besteden zowel kleine als grote bedrijven de nodige aandacht aan. Daarnaast blijven ook mobility en consolidatie belangrijke IT-prioriteiten.
 
Deze drie prioriteiten – pc/Office, consolidatie en mobility – komen jaarlijks terug. Wat wel nieuw is, is dat security en outsourcing komen opzetten, vooral bij de grote bedrijven.

 
Opvallend zijn de grote verschillen op basis van de grootte van de bedrijven. Kleine bedrijven hebben meer ook voor mobiliteit, sociale media en e-commerce. Terwijl bij de grotere security dit jaar meer en meer op de agenda is verschenen.
 Bij de grotere bedrijven blijkt ook outsourcing een grotere prioriteit dan de voorbije jaren. Ook al is het het uitbesteden van IT-taken een middel om de andere IT-prioriteiten te bewerkstelligen, en geen doel op zich.

Cloud

Cloud is dan wel een (erg) belangrijke trend. Het is eveneens geen doel op zich. Aan de meeste prioriteiten zit er wel een cloud-aspect. Bij het upgraden van pc en Office is dat bijvoorbeeld de public cloud (Office 365). Bij consolidatie is dat dan weer de private of public cloud.
 
De cijfers staan in het ICT-Jaarboek, een referentie op het vlak van zakelijk IT, inzake marktaandelen, prioriteiten en de situatie bij Belgische organisaties. U kan het ICT-Jaarboek hier bestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business