Nieuws

5 succesvolle mensen delen hun geheimen tot succes

Hoe heeft hij dat gedaan? Vraagt men zich wel eens af, wanneer een lokale man zich opwerkt tot baas van een succesvol bedrijf. Vijf succesvolle mensen delen hun geheimen.

 
Niemand geraakt aan de top zonder onderweg wat tegenslagen te hebben meegemaakt. Hoe men hierop reageert, is echter wat een leider maakt of kraakt. LinkedIn vroeg aan enkele van de meest succesvolle mensen wereldwijd hoe zij leiden in tijden van crisis of groei.

Richard Branson (Virgin Group): Zie het volledige plaatje

“Eén van de meest belangrijke vaardigheden die elke leider kan leren, is wanneer hij besluitvaardig moet zijn en wanneer hij een stapje terug moet nemen om naar het volledige plaatje te kijken. In de huidige turbulente tijden kan de drang om snelle beslissingen te maken erg groot zijn. Een leider moet echter kalm zijn, zelfzeker in zijn beslissingen en controle hebben over de situatie.
 
Een belangrijke component bij het maken van beslissingen die vaak wordt vergeten, is het rustig overdenken van de beslissing. Na te hebben gekeken naar alle statistieken en gesproken te hebben met alle experts, moet men tijd voor zichzelf nemen om alles goed te overdenken. Hierbij moet je wel oppassen een beslissing niet te lang uit te stellen. Vind echter de juiste balans en een leider is geboren.”

Mary Barra (General Motors): Goede ideeën kennen geen hiërarchie

“Iedere manager leidt anders. Daarom vind ik het leuk om ideeën en input van mijn team te vragen. Doordat iedereen hierbij wordt betrokken, worden werknemers rond dezelfde visie geschaard en worden oplossingen van elke hoek geëvalueerd. Goede ideeën kennen namelijk geen hiërarchie. Ongeacht in welke industrie je werkt, ideeën kunnen van overal komen, gaande van de productielijn, tot de R&D-afdeling. Natuurlijk is consensus niet altijd mogelijk of realistisch. Een goede leider moet daarom weten wanneer het tijd is om in te grijpen en een finale beslissing te nemen.”

Claire Diaz-Ortiz (Twitter): Vind een mentor

“In de vijf jaar dat ik bij Twitter werk, heb ik veel jobs, bazen en teams gezien. Veranderingen zijn uiteraard te verwachten als je weet dat Twitter in diezelfde tijd van 50 naar 5.000 werknemers is gegroeid. Uiteraard heb je graag dat je bedrijf groeit, al voelen al die veranderingen op persoonlijk vlak niet altijd even welkom aan. Het is daarom belangrijk dat je een mentor vindt. Deze mentor kan je niet alleen met raad en daad bijstaan, ook kan hij houvast bieden in turbulente tijden.”

Maynard Webb (Yahoo!): Wees een inspirerende leider

“Toen ik als twintiger mijn eerste job als manager kreeg, leidde ik door middel van angst. Ik werd snel kwaad en kon erg intimiderend overkomen. In die tijd was het normaal om op die manier te leiden, maar ik ben er toch niet trots op. Over de jaren heb ik geleerd om een inspirerende leider te zijn. Dit doe ik door de mensen te mentoren, de lat voor hen hoog te leggen en veel vragen te stellen om hen geëngageerd te krijgen.”

Sallie Krawcheck (Ellevate Network): ‘Keihard’ werken

“Je wint het vertrouwen van een team niet op een dag en zeker niet tijdens de turbulente tijden dat ik gepromoveerd werd tot manager. Het moraal en het vertrouwen van het team was op dat moment erg laag, maar ik weigerde op te geven. Ik was constant beschikbaar voor het team, deed niet langer alsof alles 100 procent in orde was en wandelde erg veel over de werkvloer; kortom ik werkte keihard. Hierdoor won ik echter stilletjes aan het vertrouwen van het team.”

businessleidermanagersuccestip

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen