Nieuws

Wat moet u nooit aan uw CEO vertellen?

Eerlijkheid en openheid zijn goede eigenschappen voor een CIO. Er zijn echter ook momenten waarop u beter kan zwijgen.

 
Succesvolle CIO’s hebben een goede verstandhouding nodig met hun CEO. Deze goede verstandhouding kan enkel ontstaan indien u als CIO open en eerlijk bent naar uw CEO toe. Al zijn eerlijkheid en openheid nog zo’n mooie eigenschappen, er zijn echter ook zaken die u beter voor zich kan houden. Hier zijn alvast 5 opmerkingen die u beter niet aan uw CEO meedeelt.
 

Kan u alstublieft mijn rol verduidelijken?

Als een CIO bent u deel van het uitvoerende personeel van het bedrijf. Gebruik deze rol om duidelijkheid te krijgen over wat nodig is van u door de organisatie. Neem initiatief en wordt deel van de organisatie, in plaats van af te wachten tot uw baas u in de juiste richting stuurt.
 

Ik kan u garanderen dat dit niet zal falen

Het leveren van digitale services aan een bedrijf kan niet gebeuren zonder enkele obstakels langs de weg. Beloof daarom niet het onwaarschijnlijke. Leer uw CEO dat falen in de IT-wereld soms onvermijdelijk is en dat u, wanneer dit gebeurt, klaar staat om de problemen op te lossen.

Dit project is technisch waardoor ik uw hulp niet nodig heb

 
Maak uw CEO enthousiast over technologie en blok hem zeker niet af. Indien uw leidinggevend team betrokken wilt zijn, zoek dan manieren om hen te betrekken.
 

Ik moet geen deel zijn van de bestuursraad aangezien het over business gaat

Als een CIO bent u niet langer alleen verantwoordelijk voor IT. U bent deel van het bedrijf en moet daarom evenveel inbreng hebben bij het maken van beslissingen. U moet mee rond te tafel zitten om te verzekeren dat er rekening wordt gehouden met uw expertise.
 

Ik ben hier om ervoor te zorgen dat IT draaiende blijft, niet om voor winst te zorgen

Technologie zorgt voor veranderingen binnen bedrijven. Deze veranderingen zijn nodig om organisaties efficiënter te maken en klantenervaringen te verbeteren. Geraak daarom betrokken bij dergelijke conversaties en uw medewerkers zullen de waarde van uw werk als CIO beter begrijpen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business