Nieuws

Europese technologiemarkt in de lift

Analisten zijn voorzichtig optimistisch over de Europese economie nadat wordt verwacht dat het uitgegeven geld aan technologie dit jaar de 5 procent-marge zal bereiken.

 
Vooral Zweden, Ierland en het Verenigd Koninkrijk doen het erg goed met een verwachte groei van meer dan vijf procent. Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en de Benelux zien een meer gemiddelde stijging met een groei van één tot 3,5 procent in de technologiesector. Griekenland blijft echter de zwakke schakel binnen Europa. De uitgave aan technologie zakt in dit land namelijk met 6,3 procent.
 
De meeste landen in de Eurozone zien de omzet van de technologiesector dit jaar stijgen met één à twee procent. De Europese landen zonder de euro zien echter een nog hogere stijging. Eén van deze landen is het Verenigd Koninkrijk, welke nog steeds de Europese leider is wat betreft de technologiesector. Hiermee blijft de Europese technologiemarkt groter dan deze van de Aziatisch-Pacifische regio, al blijft de Amerikaanse markt toch nog steeds een maat te groot voor Europa.
 
Binnen de technologie-uitgaves behoort software tot de belangrijkste winstmaker. Er wordt namelijk verwacht dat de verkoop van software met 7,4 procent zal stijgen dit jaar. Een andere sterk groeiende sector is de technologie-consulting. Deze sector zal met 7 procent stijgen dit jaar. De groei van beide sectoren is het resultaat van de groeiende vraag naar mobiele apps, analytics en big data.
 
Ondanks het goede nieuws is er nog steeds erg veel onzekerheid wat betreft de Europese economie. Hierdoor blijft de verkoop van computer- en communicatieapparatuur eerder laag, aangezien de aankoop van dergelijke apparatuur momenteel door bedrijven wordt uitgesteld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business