Nieuws

Opera zoekt naar potentiële kopers

Opera herbekijkt zijn strategie na teleurstellende resultaten van zijn mobiele advertentie business in Europa en de Verenigde Staten.

 
De Noorse browserontwikkelaar Opera zou verkocht kunnen worden, nadat het bedrijf minder goede resultaten boekt dan verwacht. Het bedrijf heeft vorige week aangekondigd dat het op zoek is naar een koper, nadat verschillende partijen hun interesse hebben laten blijken.
 
“Om een strategische review van het bedrijf te maken, zijn Opera ABG Sundal Collier en Morgan Stanley International aangeduid. Deze review zal tijdens de tweede helft van dit jaar klaar zijn,” voegt het bedrijf hier aan toe.
 
Deze aankondiging werd op dezelfde dag gedaan als wanneer Opera zijn verwachte omzet van dit jaar heeft laten zakken. Door de slechte resultaten van zijn mobiele advertentie business verwacht het bedrijf namelijk minder omzet te maken dan oorspronkelijk voorspeld.
 
Opera verwacht een jaarlijkse omzet van 600 miljoen dollar te halen. Dit is een pak meer dan vorig jaar, toen het bedrijf nog een omzet van 480 miljoen haalde. Het is echter ook een stuk minder dan de 630 miljoen dollar die het bedrijf oorspronkelijk had beloofd aan zijn aandeelhouders.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business