Nieuws

Artificiële intelligentie lost moeilijke zoekopdrachten op

Maar liefst 15 procent van de dagelijkse zoekopdrachten die Google verwerkt, zijn nieuw voor de zoekmachine. Met behulp van AI krijgt u toch de beste resultaten voorgeschoteld.

 
Om zoekresultaten snel en accuraat weer te geven, maakt Google al sinds jaar en dag gebruik van PageRank. De voorbije maanden kan het echter zijn dat de resultaten die u voorgeschoteld kreeg door de zoekmachine niet langer afkomstig waren van het algoritme dat in 1998 werd ontwikkeld door de oprichters van Google.
 

AI-technologie

Het bedrijf werkt namelijk aan een nieuwe methode om nog betere zoekresultaten aan u te kunnen aanbieden. De voorbije maanden werd dan ook een groot deel van de miljoenen zoekopdrachten die Google per seconde krijgt, verwerkt door ‘RankBrain’. Dit algoritme werkt op basis van artificiële intelligentie en zet woorden om in vectoren. Deze vectoren kunnen eenvoudiger worden vergeleken met soortgelijke woorden en zinnen, waardoor ook moeilijke zoekopdrachten een goed resultaat krijgen.
 

Moeilijke vragen

De technologie is met name uitermate geschikt om zoekopdrachten op te lossen die Google voor het eerst voorgeschoteld krijgt. Dergelijke moeilijke vragen maken maar liefst 15 procent uit van de dagelijkse zoekopdrachten die Google moet verwerken en het bedrijf heeft er dan ook alle baat bij ook voor deze moeilijke vragen een goed antwoord klaar te hebben.
 
“De andere zoeksignalen zijn allemaal gebaseerd op ontdekkingen en inzichten die mensen in de branche hebben gehad, maar er komt geen leren bij aan te pas,” legt Greg Corrado van Google uit. “Dat is de aantrekkingskracht van technologieën op basis van AI. U moet er dan ook niet van verschieten wanneer concurrenten met soortgelijke oplossingen komen.”
 
Op 27 november organiseren ZDNet en Smart Business een training rond SEO voor tekstschrijvers. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be.

bmitSEOvoortekstschrijversbusinessbusiness meets itgoogleitprofessionalpagerankrankbrainSEO

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals