Nieuws

Internet of Things is verrassend onbekend

Wanneer aan een groep mensen wordt gevraagd wat zij weten over het Internet of Things, zal het merendeel geen antwoord kunnen geven. Nochtans heeft IoT veel te bieden.

 
Momenteel zijn er maar liefst 4,9 miljard verbonden toestellen wereldwijd en er wordt verwacht dat dit aantal enkel zal toenemen in de komende jaren. Toch heeft 87 procent van de ondervraagden in een enquête van Progress nog nooit van de term ‘Internet of Things’ gehoord en wordt de technologie in veel bedrijven nog niet ten volle benut. Dit probleem wordt voor een groot deel veroorzaakt door het gebrek aan expertise. Van de ondervraagden denkt 50 procent namelijk niet de juiste kennis en resources binnenshuis te hebben voor het gebruiken en toepassen van het Internet of Things.
 
Ondanks de inspanningen van overheden, speelt privacy ook een grote rol bij het gebrek aan IoT-toepassingen binnen bedrijven. Maar liefst 61 procent van de ondervraagden is er namelijk van overtuigd dat de regelgevingen van de overheid niet voldoende bescherming bieden en dat dit in de toekomst niet zal veranderen.
 
Nochtans kan het Internet of Things een grote bron van inkomsten bieden. Er wordt namelijk verwacht dat er tegen 2020 wereldwijd 6,1 miljard smartphonegebruikers zullen zijn en de technologie zou in 2025 een impact van maar liefst 11 triljoen dollar bereiken. Is uw bedrijf al klaar voor de technologie van de toekomst?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business