Nieuws

Mobistar sluit overeenkomst met Waalse glasvezelprovider

Om zijn glasvezelnetwerk in het zuiden van België verder te ontwikkelen, gaat Mobistar in zee met SOFICO. Het telecombedrijf hoopt zijn regionale infrastructuur op deze manier te verbeteren.

 
SOFICO is een connectiviteitsprovider die een uitgebouwd glasvezelnetwerk heeft in Wallonië. Dit netwerk loopt voornamelijk langs autowegen en verbindt gemeentes in de regio doormiddel van stedelijke lussen. Door een overeenkomst met deze provider aan te gaan, zal Mobistar een groot deel van dit glasvezelnetwerk kunnen huren. Hierdoor zal de connectiviteit van het mobiele netwerk van Mobistar sterk verbeteren en zullen ook extra investeringen in de Waalse regio worden gegenereerd.
 
“Door voor SOFICO te kiezen als partner bij uitstek om ons netwerk verder te ontwikkelen, investeren we in de kwaliteit van glasvezel om onze regionale infrastructuur verder te verbeteren. In Wallonië zullen we onze connectiviteit boosten en mobiel internet sneller maken dankzij betere up- en downloadsnelheden. Ook gaan we de databeveiliging nog betrouwbaarder maken. Dankzij de samenwerking dragen we bovendien bij tot de economische en sociale ontwikkeling van de regio,” licht Gabriel Flichy van Mobistar toe.
[related_article id=”163303″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business