Nieuws

Google Cloud Platform introduceert aangepaste virtual machines

Gebruikers van Google Cloud Platform kunnen hun virtual machine types nu in aangepaste aantallen aanvragen, wat de kosten kan drukken. Op dit moment ondersteunt Google vijf besturingssystemen voor deze mogelijkheid.

 
Googles Cloud afdeling was in het verleden zeer uitgesproken over zijn theorieën en strategieën om storage kosten te verminderen op lange termijn, en de internetgigant gaat voort op dat elan met het debuut van een nieuwe feature.
 
Google Cloud Platform introduceert de nieuwe optie van aangepaste machine types, die IT professionals toelaten om virtual machines af te stemmen op bepaalde werklasten, in plaats van te moeten steunen op een vooropgestelde aantal VMs verbonden aan een prijsniveau.
 
“Wanneer je een type virtual machine kiest, forceert elke belangrijke cloudprovider je om te overinvesteren; omdat VMs meestal in machten van twee komen, moet je acht vCPU’s kopen, zelfs wanneer je er maar zes nodig hebt,” verklaart Sami Iqram, product manager voor Google Cloud Platform.
 
Aangepaste machine types kunnen van 1 vCpu tot 32 vCPu gaan, met vermeerderingen in even nummers. Ze zijn nu beschikbaar in bèta-vorm, en geprijsd op basis van een uurtarief per vCPU en per gibibyte aan geheugen. Op dit moment kunnen er aangepaste VMs van vijf besturingssystemen gebruikt worden: Debian, CentOS, CoreOS, OpenSuse en Ubuntu. Google belooft om dat nog verder uit te breiden.
 
Op 26 november organiseren ZDNet en Smart Business een gratis seminar rond Cloud & Business Continuity. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business