Bedrijven bereiden zich nu al voor op het einde van de ondersteuning van Windows 7. Hierdoor kent Windows 10 een snelle opmars binnen organisaties.


 
Volgens het analysebureau Gartner zal maar liefst de helft van alle organisaties zijn begonnen met de uitrol van Windows 10 in januari 2017. Hierdoor is het operating system goed bezig om de wijdverspreidste versie van Windows ooit te worden.
 
Verschillende factoren zorgen voor het succes van het besturingssysteem. In de eerste plaats eindigt de ondersteuning van Windows 7 in januari 2020. Veel bedrijven zullen daarom beginnen aan de uitrol tegen 2017, zodat de volledige migratie afgerond is in 2019. Ook de goede compatibiliteit van bestaande Windows 7-applicaties en –toestellen draagt bij tot een vlotte overname van het operating system. Als laatste zorgt de vraag naar tablets en hybride toestellen ervoor dat bedrijven er baat bij hebben de stap naar Windows 10 te maken.
 
“Voor bedrijven verwachten we dat de implementatie van Windows 10 stukken sneller zal zijn dan wat we zagen bij de uitrol van Windows 7 zes jaar geleden,” vertelt Steve Kleynhans van Gartner. Ook de populariteit die Windows 10 kent in de consumentenmarkt, zorgt ervoor dat bedrijven niet ander kunnen dan de stap naar het OS te maken. “De gratis en automatische upgrade zorgt ervoor dat tientallen miljoenen gebruikers vertrouwd zullen zijn met het operating system tegen het einde van 2015,” besluit Kleynhans.