Nieuws

Kaspersky rolt detectieplatform voor gerichte aanvallen uit

Zogenaamde ‘targeted attacks’ kunnen bedrijven miljoenen euro’s kosten. Het Anti Targeted Attack-platform van Kaspersky moet hier een einde aan maken.

 
Kaspersky Lab breidt zijn gamma uit met een platform specifiek voor bedrijven. Het Anti Targeted Attack-platform van de beveiligingsspecialist verzamelt data vanop verschillende plaatsen in een bedrijfsnetwerk om targeted attacks te kunnen detecteren.
 
De data wordt verwerkt door machine learning-technologie en verschillende analyse-engines. Indien er verdachte activiteit op het netwerk wordt gedetecteerd, zal IT-personeel worden gewaarschuwd. Hierdoor kunnen bedrijven in actie komen alvorens een aanval hen handenvol geld kost.
 

Zeldzaam kwaad

Targeted attacks zijn langdurige cyberaanvallen die als doel hebben om de beveiliging van een systeem te omzeilen. Hierdoor kan een cybercrimineel toegang verkrijgen tot bedrijfsnetwerken en privédata ontvreemden van zijn slachtoffers. Een dergelijke aanval kost een bedrijf gemiddeld zo’n 2,5 miljoen dollar. Gelukkig zijn targeted attacks een zeldzaam kwaad.
 
Behalve het nieuwe platform lanceert Kaspersky eveneens een nieuwe dienst die de beveiliging van een bedrijf kan testen. De service bevat onder andere beoordelingsmethodes voor applicatiebeveiliging.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business