Nieuws

Microsoft biedt meer controle over cloudapp-gebruik van werknemers

De Cloud App Security-dienst van Microsoft die IT-afdelingen de mogelijkheid geeft om het gebruik van cloudapplicaties te controleren, is vanaf nu voor elk bedrijf beschikbaar.

 
Veel werknemers doen aan “Shadow IT”, waarbij ze voor hun werk applicaties gebruiken zonder medeweten van IT. Vooral in de cloud kan dat een groot probleem vormen, aangezien zo onduidelijk wordt van welke applicaties gebruik wordt gemaakt en waar bedrijfsdata op die manier opgeslagen wordt.
 
Microsoft wilt daar met Cloud App Security een oplossing voor aanreiken. Met de dienst bieden ze organisaties tools die meer zichtbaarheid, controle en bescherming moeten verschaffen bij SaaS-toepassingen, zoals Box, Salesforce en Office 365.
 
De werking van Cloud App Security is meerledig. Ten eerste worden alle cloudtoepassingen in het bedrijfsnetwerk geïdentificeerd en voorzien van risico-scores. Die scores geven een indicatie van de betrouwbaarheid van de applicatie. Daarnaast wordt het makkelijker om te controleren op welke manier de app wordt gebruikt. Zo kunnen IT-teams bepaalde restricties opzetten, zoals bijvoorbeeld het onmogelijk maken van verrichtingen op admin-niveau vanop een onbeveiligd netwerk.
 
De service is gebaseerd op de diensten van Adallom, de firma, gespecialiseerd in cloudsecurity, die Microsoft in september 2015 overnam. Cloud App Security werd in februari al geïntroduceerd, maar de dienst is nu publiek verkrijgbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business