SAP voert herstructurering door met oog op kmo's

SAP herstructureert enkele van zijn kmo-gerichte applicaties. Drie applicaties zullen worden ondergebracht in een gespecialiseerde eenheid.

 
De transformatie werd aangekondigd in een interne mail, volgens ZDNet.com. De herstructurering draait om de applicaties SAP Business One, SAP Business ByDesign en SAP Anywhere; SAP’s drie ERP-toepassingen bedoeld voor kmo’s. Tot voor kort werden de applicaties gehuisvest in een framework van partnerorganisaties, geleid door Rodolpho Cardenuto, President of Global Partner Operations.
 
In alle stilte zijn de applicaties echter ondergebracht in één businessunit onder leiding van Steve Singh, directeur van netwerken en applicaties. Met de verhuis wilt SAP zich onderscheiden in een bijzonder gedifferentieerde markt. Het is een verandering die een aanzienlijke groei kan bestendigen, zegt algemeen directeur Luis Murguia: “In dit soort markt wordt de winnaar degene die een platform kan bouwen dat makkelijk is om mee te verbinden.”
[related_article id=”167055″] Bovendien wordt gemikt op een meer gespecialiseerde ondersteuning van kmo’s; de kmo-unit zal niet worden verwaterd met oplossingen voor grote bedrijven. “De manier waarop de zaken nu zijn georganiseerd, kunnen groeiende bedrijven de juiste aandacht en resources verkrijgen, niet afgezwakt wordt door de volgroeide bedrijven,” meent Murguia.  Ook de partners reageren positief op de verandering. Zij zouden een grotere rol krijgen in de ontwikkeling van functionaliteiten voor elke specifieke markt.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business