Eerste volledig Belgische cloudoplossing houdt je data veilig in de buurt

Dimension Data stampt samen met Win een bijzondere end-to-end-cloudoplossing uit de grond. Win Cloud One is de allereerste, compleet Belgische cloudoplossing.

 
Dimension Data, de internationale speler in onder meer cloudoplossingen, datacenteroptimalisatie en security, biedt vanaf nu een Belgische end-to-end-cloudoplossing aan. Dat meldt Datanews. De oplossing krijgt de naam Win Cloud One, en is de eerste cloudoplossing die van begin tot einde lokaal blijft. Zo is “het netwerk, het datacenter, de cloud, de orchestratielaag, de support en later ook het applicatieve gedeelte” allemaal binnenlands, vertelt de managing director bij Dimension Data België aan Datanews.
 
Daarvoor doet het bedrijf beroep op Win, een Belgisch IT-bedrijf met een eigen datacenter in Wallonië. Zelf biedt Win ook onder andere cloud- en housingoplossingen, maar om de Win Cloud One uit te rollen, had het nood aan de internationale expertise van Dimension Data, volgens Dumont.
 
De end-to-end-oplossing heeft enkele voordelen voor lokale bedrijven die hun data in de buurt willen houden: het is mogelijk om het datacenter te bereiken met de auto, latency wordt geminimaliseerd, en de cloud wordt niet beheerd door een derde partij, zoals Microsoft of Amazon, en dus 100 procent privaat. Voorlopig kan slechts een klein deel van de Dimension Data-klanten gebruikmaken van de Win Cloud One, maar vanaf september wordt de dienst voor een brede publiek beschikbaar

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business