Nieuws

Crowdshipping-app van bpost vandaag van start

Dat ook conventionele spelers zich mengen in de deeleconomie, bewijst bpost. Met de app bringr wilt het postbedrijf zich tot crowdsourcing wenden om pakjes te leveren.

 

Vandaag gaat het proefproject van bringr van start. De app is volgens bpost een aanvulling op hun bestaande diensten van onder andere huis-aan-huislevering, postpunten en pakjesautomaten. Op het platform kunnen gebruikers snel een chauffeur vinden voor de levering van een pakket, bijvoorbeeld om een aankoop op een tweedehandssite of nieuwe meubels die niet in de auto passen te vervoeren.

 

Het project is gebaseerd op het principe van crowdshipping: de chauffeurs zijn geen bpost-medewerkers, maar registreren zich via de bringr-app en worden enkel opgeroepen indien ze in de buurt zijn van een levering.

 

De vakbonden zijn alvast niet opgezet met de komst van bringr. VSOA-Post voorzitter Marc de Mulder liet aan De Standaard vreest voor een verlies van banen: “Als ze je nodig hebben, zullen ze je bellen. Dat is helemaal geen gezond systeem.” ACOD Post is verdeeld, en wenst bovenal een transparante communicatie over het verdere verloop van het bringr-project.

 

Gedurende de proefperiode wordt de ophaling van een pakket beperkt tot de regio Antwerpen; indien bringr succes heeft, wordt het project verspreid naar andere regio’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business