Nieuws

Google for Work en RingCentral bundelen krachten tegen Microsoft

Google for Work en RingCentral spannen samen om het op te nemen tegen Microsoft Office 365. Door Google Apps en RingCentral Office te combineren, bieden de twee naar eigen zeggen een "hub voor alle zakelijke communicatie".

 
Het is geen geheim dat Google op een deel van Microsofts zakelijke publiek aast. De twee concurreren al langer op de enterprise-markt, waarbij Microsoft de leiderspositie inneemt door de wijdverspreide adoptie van Office 365. Google hoopt met partner RingCentral een deel van die achterstand goed te maken.
 
Ring Central kondigde deze week een variant van hun standaardoplossing aan, in samenwerking met Google. RingCentral Office Google Edition omvat zowel de Google for Work-apps, met ongelimiteerde opslagruimte en RingCentral Office, functioneel met Google Apps en Google Hangouts. De oplossing kost maandelijks 30 dollar per gebruiker.
 
Met deze oplossing willen de partners een alternatief bieden voor communicatie-toepassingen zoals Skype for Business en Office 365. RingCentral Office Google Edition is “een rijkere en meer robuuste zakelijke communicatietoepassing” vergeleken met Microsofts Office 365, zegt RingCentral in een blogpost. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld bellen vanuit hun browser, sms’en via Google, online vergaderingen inplannen via RingCentral die ook in Google Calendar worden opgenomen, wordt beschreven in het bericht.
 
Of het partnership tussen Google for Work en RingCentral een sterke invloed zal hebben op het zakelijke marktaandeel van Microsoft is twijfelachtig, maar Google gaat wel resoluut de competitie aan. Bijvoorbeeld met zakelijke oplossingen zoals Springboard en de vernieuwingen aangekondigd op I/O, specifiek gericht op professionals.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business