Nieuws

KBC test blockchain-app voor kmo’s

KBC en Cegeka hebben een blockchain-toepassing voor kmo's ontwikkeld. De applicatie heeft een eerste praktijktest achter de rug, en wordt op basis van de resultaten bijgeschaafd.

 
KBC stelt de Digital Trade Chain-applicatie voor: een platform dat beroep doet op de blockchain om smart contracten en financiële transacties op een veilige manier af te ronden. Hiermee wilt de grootbank internationale handel in de Belgische kmo-sector stimuleren.
 
“Heel wat Belgische kmo’s zijn voor hun groei afhankelijk van import en export,” schrijft KBC. “Grote bedrijven maken daarbij gebruik van documentaire kredieten om het ondernemersrisico te beperken. Voor kleinere bedrijven is die oplossing echter vaak niet geschikt.”
[related_article id=”167318″] Vandaar ging KBC op zoek naar alternatief. In samenwerking met Cegeka – actief in blockchain-toepassingen – werd de Digital Trade Chain-app ontwikkeld. Met behulp van de app kunnen koper en verkoper erop rekenen dat alle contractuele afspraken worden gerespecteerd: het hele proces van bestelling tot betaling via de app geregistreerd, en 24/7 automatisch afgehandeld. Een betaling zal niet doorgaan tenzij alle partijen – koper, verkoper en bank – de afspraak nakomen. Zo kunnen transacties in alle vertrouwen doorgaan.
 
https://www.youtube.com/watch?v=2R_8IEUpkPw&feature=youtu.be
 
Volgens KBC maakt Digital Trade Chain snellere en veiligere transacties mogelijk, terwijl het back-office administratie vermindert. De applicatie werd al door twee Belgische textielbedrijven getest, en zal nu verbeterd worden op basis van hun feedback. Wanneer dat met succes is afgerond, zal de app op de markt worden gebracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business