Nieuws

Bol.com treedt op tegen “onrealistisch hoge prijzen” van verkooppartners

Bol.com legt de hoge prijzen bij bepaalde webwinkeliers aan banden. Handelaars op Plaza mogen niet te veel afwijken van de normale marktprijs, als ze willen blijven verkopen via het bol.com-platform.

 

Het aanbieden van je waren op bol.com is in principe volledig gratis; je betaalt enkel een percentage als je een product verkoopt. Sommige handelaars kozen ervoor om die zogenaamde “bemiddelingsbijdrage” door te rekenen aan hun klanten. Bepaalde producten bleken daardoor aanzienlijk duurder op bol.com, om de kosten te dekken of meer winst te maken. Daar gaat bol.com nu tegenin, met harde hand.

 

Bij producten die hoger dan normaal geprijsd zijn, kan beslist worden om ze niet meer te tonen in het aanbod. Een strenge zet, maar gerechtvaardigd, volgens bol.com. “Het gaat erom dat je uiteindelijk bij ons hetzelfde betaalt als in de webwinkel van de retailer,” vertelde woordvoerster Marjolein Verkerk aan Twinkle Nederland. “We willen onze geloofwaardigheid waarborgen en tonen daarom sommige onrealistische prijzen niet.”

 

Dat handelaars dezelfde prijs hanteren als op het eigen platform, is al sinds 2011 een regel in de verkoopsvoorwaarden van de bol.com Plaza. Omdat die regel misbruikt werd, en vele verkooppartners toch opteerden voor hogere prijzen, stuurde bol.com onlangs nog een mail uit aan alle partners, om ze aan de voorwaarde te herinneren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business