Nieuws

Verjaardagsupdate Windows 10 brengt vernieuwde Skype mee

Als je de Skype-app gebruikte op je Windows-pc, zal die er binnenkort heel anders uitzien. Hier een overzicht van de aanpassingen.

 
De langverwachte Windows 10 Anniversary Update die vanaf vandaag wordt uitgerold, brengt ook andere vernieuwingen met zich mee. Zo kunnen gebruikers wiens pc is geüpdatet, ook gebruikmaken van de Skype Preview; een vernieuwde versie van de Skype-app.
 
Skype Preview is uitgerust met alle bekende functies, zoals de mogelijkheid om videoconferenties te houden, je scherm te delen en bestanden te verzenden, maar er worden natuurlijk ook functies toegevoegd.
 

Snel antwoorden

Omdat Skype in het nieuwe Windows 10 is ingebouwd, kan de applicatie naadloos samenwerken met het besturingssyteem. Dat zie je bijvoorbeeld bij de nieuwe functie van ‘quick replies’; zo is het niet meer nodig om het chatvenster te openen als je gesprekspartner iets zegt. Je kan via de pop-upnotificatie in de hoek meteen een antwoord typen.

Met ‘quick reply’ hoef je zelfs het chatvenster niet meer te openen.

Bots

Bovendien worden Skype’s bots eindelijk bruikbaar voor een breed publiek. Je vindt ze door op het menuutje te klikken, in het venster waar ook je contacten verzameld zijn.

Donker

Ten slotte sluit de app qua uiterlijk meer aan bij Windows 10, waardoor de hemelsblauwe interface plaats moest maken voor donkere kleuren. Niet getreurd, verzekerde het Skype-team in een blogpost, je kan ook terug naar de vertrouwde vormgeving via de instellingen.
 
Om aan de slag te gaan met de nieuwe applicatie, wacht je tot de Windows 10 verjaardagsupdate op jouw pc uitrolt – tenzij je hem manueel downloadt – en vind je Skype Preview daarna automatisch in ja app-lijst in het Start-menu.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business