Nieuws

Wereldwijde e-commerce verdubbelt omzet tegen 2020

Niet alleen in België kan de e-commercesector mooie cijfers voorleggen. Wereldwijd blijft de omzet stijgen, hoewel het tempo waarmee de markt groeit, toch afneemt.

 

De waarde van de wereldwijde e-commercemarkt blijft razendsnel stijgen. Dit jaar draait e-commerce over de hele wereld zo’n 1,9 biljoen dollar omzet, en over slechts vier jaar zullen we de kaap van 4 biljoen dollar overschrijden: meer dan een verdubbeling.

China is beste klant

Dat voorspelt eMarketer. Hoewel de totale retailmarkt maar aan een bedeesd tempo groeit, stijgt het online segment zienderogen. Tegen 2020 is het aandeel gestegen tot 14,6 procent, terwijl dat vandaag maar op 8,7 procent wordt geschat. Daarmee is de online retailmarkt in 2020 maar liefst meer dan 4 biljoen dollar waard.

 

e-commerce-emarketer-global

 

De regio rond Azië en Oceanië blijft de grootste afnemer, met 1 biljoen dollar omzet dit jaar, en 2,75 biljoen dollar tegen 2020. Daarvan wordt het meeste uitgegeven in China: het land dat verantwoordelijk is voor bijna de helft van de verkopen wereldwijd.

Vertragen

De gigantische snelheid waarmee e-commerce groeit, kan echter niet veel langer worden aangehouden. Daarom neemt het tempo elk jaar af. Zo groeit de markt in 2016 met 25 procent, en in 2020 nog maar met 18 procent.

businessdigital commerceglobaalmarktcijfersrapportuitgavenwereldwijd

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals