Nieuws

VMware breekt met huidige cloudstrategie: concurrentie blijkt te zwaar

VMware kan niet meer concurreren met de huidige cloudgiganten Amazon, Microsoft, Google en IBM. In plaats van tegen de bierkaai te vechten, gooit het bedrijf het over een andere boeg.

 
Op maandag zal het bedrijf volgens Bloomberg een nieuw product aankondigen dat de hele strategie moet omgooien. VMware geeft de concurrentiestrijd met ’s werelds grootste cloudbedrijven op en zal zich in de plaats daarvan concentreren op producten die beroep doen op bestaande clouddiensten.
 
Maandag wordt daarom het nieuwe product ‘Cloud Foundation’ bekendgemaakt. Het platform zal fungeren als “software voor opslagruimte, netwerksystemen en virtualisatie”, en kan als PaaS worden gebruikt via de IBM-cloud. Voorlopig is de dienst niet compatibel met andere vendors.
 
Het product kadert in VMware’s nieuwe cloudstrategie, waarbij het bedrijf richt op producten die niet wedijveren met andere clouddiensten, maar deze net aanvullen. Een gat in de markt, aldus CEO Pat Gelsinger.
 
“CIO’s en IT-professionals moeten nu in staat zijn een multi-device, multi-app en multi-cloud te beheren, maar hebben niet de nodige tools,” legt de CEO uit. “Wij kunnen samenwerken met hen om hen de mogelijkheid te geven een app te draaien, beheren en beveiligen in verschillende clouds, en op verschillende toestellen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business