Nieuws

LCL maakt 1,9 miljoen euro vrij voor nieuw datacenter

LCL gaat 1,9 miljoen euro investeren in een nieuwe datacenterruimte in Diegem. "Een nieuwe stap in de voortdurende schaalvergroting", aldus het bedrijf.

 
Datacenterbedrijf LCL kondigt de opening van een nieuw datacenter aan in Diegem, waarvoor het een investeringsbudget van 1,9 miljoen euro uittrekt. De nieuwe ruimte zal 600 m2  toevoegen aan het bedrijfsoppervlakte en brengt daarmee het totaal op 7000 m2, verspreid over verschillende lokaties is Diegem, Aalst en Antwerpen. De helft daarvan is “white space”, beschikbare ruimte voor serverracks.
 
1,3 miljoen euro van het vrijgemaakte budget gaat naar de technische infrastructuur van de nieuwe ruimte. Dat moet garanderen dat het datacenter is ingericht met de nieuwste technologie. Het zal het meest gesofisticeerde gebouw van de LCL-site in Diegem worden, aldus het bedrijf in zijn persbericht. De uitbreiding kadert in een constante schaalvergroting die de organisatie wil aanhouden.
 
Daarnaast is LCL van plan om samen met de uitbreiding een tweede zogenaamde “meet-me-room” beschikbaar te maken, een ruimte waar klanten en telecomoperatoren met elkaar in verbinding worden gebracht. “Ons datacenter is Diegem is één van de belangrijkste knooppunten van dataverkeer in België”, stelt Laurens van Reijen, CEO van LCL. “Klanten kunnen er rechtsreeks aansluiten op de backbone van het internet, en de verschillende nationale en internationale operatoren worden er ook met elkaar verbonden. In Diegem komen zoveel verschillende telecomoperatoren samen dat een nieuwe meet-me-room noodzakelijk werd.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business